Om oss

Lenas Trädgårds målsättning är att ge dig som kund en lättskött och vacker trädgård där vår kunskap och känsla för design tillsammans med ett gediget växtkunnande skapar hållbara och vackra växtmiljöer. Vi hjälper er att förverkliga era trädgårdsprojekt från idé till verklighet.

Vi arbetar med trädgårdsdesign, trädgårdsrådgivning/konsultation, plantering och annat praktiskt arbete i trädgården och andra utemiljöer.

Inom området för trädgårdsdesign upprättar och utformar vi olika typer av gestaltningsförslag och ritningar. Det kan vara allt från enklare skisser till mer detaljerade planer så som planteringsplaner, växtförteckningar och detaljritningar.

Vid en trädgårdsrådgivning/konsultation besöker vi er och fungerar som ett bollplank till era funderingar och kommer med förslag om utformning, växtmaterial mm. Vi kan även utforma enklare skisser i samband med besöket.

Inom området för praktiskt arbete arbetar vi främst med plantering och inköp av växter men åtar oss även beskärningsuppdrag och viss skötsel.

Vi har flera års erfarenhet av olika typer av projekt och arbetar främst med privatkunder men vänder oss även till företag och offentliga miljöer i göteborgsområdet med omnejd.

Företaget är försäkrat och har F-skatt sedel.

Lenas Trädgård – Din hjälp i trädgården!

Lena Amrén Hindér

Lena Amrén Hindér

Lena är grundare av Lenas Trädgård och har drivit företaget sedan 2010.

Lenas stora passion och glädje har hela livet varit växter och jord. Efter 15 år som kvalitetstekniker inom fordonsindustrin tog hon steget och lämnade tekniken för att utbilda sig till trädgårdsmästare genom Trädgårdsgymnasium i Göteborg, Trädgårdskurser vid Dingle Naturbrukskola och YH-utbildning vid Munkagård i Tvååker och har på senare år kompletterat med YH-utbildningen  ’Arbetsledare grönyteförvaltning’ på Trädgårdsakademin i Ängelholm.

Lena har en bred kunskap om växter, ståndorter och anläggning för en vacker och lättskött trädgård.

Sophie Hamilton

Sophie Hamilton

Sophie har arbetat på företaget sedan 2014.

Hon är utbildad trädgårdsarkitekt med en kandidatexamen i landskapsarkitektur vid SLU i Alnarp samt fortsatta studier inom design på HDK i Göteborg. Hon har även en YH-utbildning vid Munkagård i Tvååker med inriktning trädgårdsdesign och anläggning.

Sophie har en bakgrund inom det konstnärliga fältet villket är en resurs när det gäller att lösa formmässiga problem på ett kreativt och personligt sätt. Sophie har en bred kompetens där huvudområderna är landskapsarkitektur, trädgårdsdesign, växtkunskap och växtkomposition och hon är medlem i Svenska Trädgårdsdesigners.

svenska-tradgardsdesigner

Svenska Trädgårdsdesigners är en fristående förening och branschorganisation med syftet att verka för kvalité, kompetensutveckling och yrkeskunskap inom området design av trädgårdar och landskap.

Läs mer